Werken in een ziekenhuis in UGANDA

Mijn Verhalen

Mijn Verhalen

Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is William Boer, ik werk als leerling-verpleegkunde in een ziekenhuis in Rotterdam. Na mijn ICT opleiding ben ik verpleegkunde gaan doen omdat ik meer voldoening zocht in mijn werk. Van deze stap heb ik geen moment spijt gehad, ik geniet van iedere dag op mijn werk!

Na mijn vakantie in Tanzania in 2013 wilde ik altijd al eens terug naar Afrika om daar mijn helpende hand te bieden. Mij lijkt het leuk om een bredere blik te krijgen op de gezondheidszorg in Uganda. Via Doinggoood krijg ik nu de mogelijkheid om deze droom werkelijkheid te laten worden. Ik ga 4 weken naar Uganda om te werken in een ziekenhuis.

Ik ben heel benieuwd naar deze ervaring, via deze website houd ik jullie op de hoogte van mijn belevenissen daar! Berichtjes vanuit Nederland zijn altijd leuk :)!

Groet, William

Het Project

Ik ga werken in het Holy Cross Mission Hospital. Dit missie ziekenhuis is gelegen tussen 3 arme wijken in Kampala, op een prachtige lokatie op een heuvel. Het ziekenhuis geeft betaalbare zorg aan degenen die iets kunnen bijdragen en gratis zorg aan degenen die dit niet kunnen. Dit ziekenhuis wordt door een orthodoxe kerk uit de USA gesponsord.

Het ziekenhuis beschikt over 2 ziekenzalen, een polikliniek, een bevallingskamer een operatie kamer, een rontgenkamer (met een apparaat uit 1979) een vaccinatie ruimte en een eigen laboratorium. Het ziekenhuis heeft ongeveer 2000 HIV patiƫnten onder controle en behandeling en verstrekt gratis medicatie aan hen.

Het ziekenhuis beschikt niet over een intensive care of een speciale EHBO unit. De ambulances die aanwezig zijn kunnen slechts beperkt gebruikt worden omdat bij reparatie de onderdelen hiervoor in Afrika niet verkrijgbaar zijn. Lees meer...