Weekend

Geplaatst op

Ik heb het zaterdag en zondag heerlijk weekend gevierd. Zaterdagmorgen heb ik eerst eens uitgeslapen tot 10:00 uur lokale tijd! Hierna ben ik samen met een andere vrijwilliger naar een lokale markt geweest.

We wisten niet waar de markt was dus vroegen aan onze bodachauffeur ons er te brengen. Toen we er bijna waren zag ik wel dat dit niet de rijkste wijk van Kampala was. Toen we aankwamen zag ik bijna niets anders dan mensen en parasols. Afijn, ik had mijn kamera op mijn buik gedaan omdat ik deze mooie afrikaanse beleving vast wilde leggen. Wow, en het was zo gaaf om te zien! Op een groot plein zag je niets anders dan mensen op kleedjes met voor hen hun koopwaar uitgestalt. Mango's, ananassen, bananen, uien, gember, matoke's, aardappels, sla, kolen, vis en ga zo maar door, alles is er te kooop! Alles stond heel dicht op elkaar en soms kwam er gewoon even een boda, fiets of kruiwagen tussendoor afgeladen vol met zakken fruit, groenten en andere koopwaar!

Ondanks dat het allemaal super mooi was, voelde ik me totaal niet veilig op deze markt. Veel mensen vonden het leuk dat er een blanke kwam op de markt maar ook veel mensen reageerde heel agressief. Eigenlijk ook niet heel gek misschien. Ik liep daar als blanke rond met een dure camera waar men hier ongeveer 15-20 jaar voor moet werken. We zijn heel even op de markt geweest en hebben daar gelukkig nog wel een paar mooie plaatjes kunnen schieten maar het voelde stukke fijner toen we weer op de boda zaten richting Oasis Mall.

Oasis Mall is een winkelcentrum waar we meestal onze boodschappen doen en waar het Java's restaurantje zit, met heerlijk eten! Na dat we een heerlijke Griekse Salade op hadden en onze boodschappen weer ingeslagen hadden gingen we terug naar ons appartement!

Vanuit ons appartement hebben we zondag een fantastische wandeling gemaakt! Bij ons appartement ligt een klein meertje. Rondom het meer stonden allemaal leuke typische Afrikaanse huisjes. Waar ik heel veel leuke plaatjes van heb geschoten. Onderweg zag ik een Afrikaans jongetje van ik schat 10 jaar met een grote mand op zijn hoofd gevuld met bananen. We hebben een heerlijke banaan gekocht voor 500 shilling. Uiteraard heb ik van het jongetje een paar mooie platen geschoten! 

Weekend

Reacties

blog comments powered by Disqus