Aangebrand en lesje hematologie

Geplaatst op

Jullie hebben het verhaal van gisteren gemist. Dit had een reden. Gisteren heb ik gewerkt bij de poli voor zwangere vrouwen. Ik heb in het grote boek alle patienten moeten registereren en mocht de bloeddruk en het gewicht opmeten. Verder was het een dag met frustraties die ik jullie niet ga meedelen. Ik ben immers in Afrika en daar geldt de volgende regel: 'ignore and keep going'.

Vandaag was een betere dag. Ik heb gewerkt op het laboratium. Erg leuk vond ik dit omdat ik veel uitleg heb gekregen over bloed en over microbiologie. Heel erg leerzaam om een opfriscursus te krijgen!! Ook mocht ik ook weer venapuncties doen! Heel erg leuk en leerzaam! Ik was dan ook blij dat bij alle patienten het buisje met bloed volstroomde!

Vandaag had ik nog een aantal leuke gesprekken met collega’s. Allereerst zijn alle Afrikanen verbaasd als je vertelt dat wij in Nederland 4 seizoenen hebben in een jaar. Hier kennen ze alleen het regen en het droge seizoen. Als je verteld dat het in de winter kan sneeuwen en de temperatuur onder nul zijn ze nog meer verbaasd. Wij als Nederlanders hebben de naam dat we altijd zeuren over het weer maar ik kan jullie uit de droom dat alleen Nederlands dat doen helpen. Ugandezen kunnen ook goed zeuren op het weer. Wanneer het hier 24 graden is heeft iedereen het koud en draagt men winterjassen, truien en vesten soms 3 dubbel dik! Wanneer de zon doorkomt heeft iedereen het tè warm en zoekt iedereen de schaduw op. Als ik dan heerlijk in de zon sta staat iedereen me verbaasd aan te kijken!

Daarnaast wil iedere Afrikaan met me mee naar Nederland. Als ik hun vertel dat ik volgende week woensdag al weer ga vertrekken geven ze aan het jammer te vinden en vragen ze of ik hun ticket wil betalen. Hier moet je zo’n 10-15 jaar voor werken voor een ticket.

Morgen heb ik een dag vrij omdat het een nationale feestdag van de Moslims is. Vanavond ga ik met de groep vrijwilligers lekker uit eten! Dus ik heb weer een aantal mooie genietmomentjes in het vooruitzicht is!

Aangebrand en lesje hematologie

Reacties

blog comments powered by Disqus