Safari

Geplaatst op

Dit weekend had ik lekker een lang weekend vrij! Nadat ik vrijdag met de MAF meegeweest ben, ben ik dit weekend op Safari geweest naar het Queen Elisabeth National Park in Uganda. Na een autorit van 8uur! door Uganda waarin we heel veel dorpjes gepasseerd zijn kwamen we aan bij het begin van het park. Hier volgde een weg van 18 kilometer wat je eigenlijk geen weg kon noemen. Het leek wel een berglandschap, het schijnt dat hier vroeger een gladde weg van asfalt heeft gelegen maar nu zaten er overal gaten in de weg. Onderweg kwamen we een vrachtwagen tegen die stilstond op de weg. Onze chauffeur vertelde dat de vrachtwagen er vorig week ook al stond, tja PECH in een natuurpark, sta je dan tussen alle apen, olifanten enzovoorts. 

We hebben fantastische natuur gezien. Aan het begin van onze gamedrive reden we het park in en zagen binnen 30 minuten twee leeuwinnen. Een leeuwin was bezig met een jacht op een gazelle. Helaas was er een andere gamedrive auto die recht voor de leeuw plaats nam waardoor ze de jacht afsloeg en wij hevig teleurgesteld waren. Want we hadden graag gezien dat ze de gazelle had gepakt. Maar vandaag had de gazelle geluk!

Na weer een halfuurtje gereden te hebben kwam er een tip binnen bij de chauffeur, er was vlakbij een luipaard gespot! Wij snel naar de plek waar al een auto stond te speuren naar de kat! Maar je had er een goed oog voor nodig want deze luipaard speelde verstoppertje met ons, maar toch liet hij af en toe zichzelf zien! Wat mij de kans gaf om een aantal leuke plaatjes van het beest te schieten. Na de gebruikelijke dieren als olifanten, gazelles, waterbokken en nijlpaarden gingen we terug en deden we een boottocht over het meer waar we langs de dieren voeren!

De boottocht was echt geweldig, direct toen we overgevaren zagen we een mooie kudde olifanten, nijlpaarden en nijlkrokodillen. Ik kon mijn lol op met mijn camera en aan het eind van de boottocht had ik olifanten, nijlpaarden, krokodillen, buffels, vogels, visarenden, pelikanen en nog meer dieren op de foto staan! Tof!

Ook hebben we een chimpansee tocht gedaan, we gingen met een gids het regenwoud in op zoek naar de apen. We hadden heel veel geluk want na 20 minuten lopen hadden we ze al gevonden. Soms doen groepen er 4 uur over. We hebben een uur naar deze prachtige beesten gekeken. Apen zijn zo leuk! 

Ik heb een geweldig leuk weekend gehad, waarin ik heel veel heb gezien en genoten van de prachtige natuur. Toch een beetje vakantie gevoel hier in Africa!

Safari Safari Safari Safari

Reacties

blog comments powered by Disqus