Eerste kennismaking met Uganda

Geplaatst op

Na een voorspoedig vlucht met een tussenstop in Kigali kwam ik gisterenavond rond half 11 aan op het vliegveld Entebbe. Nadat ik mijn visum had gekregen en mijn bagage had opgehaald was het tijd voor de transfer naar het Doinggoood huis in Kampala. Ik werd opgewacht door Charlie, een gezellige Ugandese taxichauffeur. Ondanks dat het al donker was het een prachtige rit naar het huis. In Uganda is het altijd druk op straat, honderde mensen lopen langs de vele winkeltjes die je op straat tegen komt. Op deze straat rijden auto's, bodaboda's (brommertaxies), taxies, vrachtwagens, bussen en whatever zich voortkan bewegen op wielen. Een fantastische warboel!

Na een uur kwamen we aan bij het Doinggoood huis, daar zaten 3 andere vrijwilligers op mij te wachten. Super aardig want ze moesten vandaag weer om half 6 opstaan, thanks Rijk, Carlijn en Maaike :)! Na kennis gemaakt te hebben was het tijd om het bed op te zoeken en lekker te slapen!

Vanmorgen werd ik opgehaald door Ritah, de lokaal coordinator van Doinggoood. Met de bodaboda gingen we naar het winkelcentrum. Na mijn ervaring van gisteren was het nu tijd om echt midden in de choas mee te draaien. Achter op de boda dwars door de 'traffic jam' en dat gaat niet zachtjes! Ritah vertelde me hoe het leven er in Uganda aan toe gaat, ze liet me zien hoe je moet pinnen en heeft samen met mij een lokale simkaart gekocht. Daarna gingen we boodschappen doen in de supermarkt. Tja wat moet je nou eens gaan kopen?, ik besef nu welke luxe ik thuis heb met een moeder die zorgt dat de kasten gevuld zijn, thanks mam :)! Maar het is me gelukt hoor! Nadat ik bekend was met het dagelijks leven kwam er 'een Afrikaans buitje' uit de lucht vallen. Goed moment voor een lunch in een gezellig restaurantje. Met de boda in de regen is erg gevaarlijk dus we wachtte tot het weer droog werd en gingen daarna terug naar het huis. 

Vanavond ben ik samen met de andere vrijwilligers wezen eten in de stad wat erg lekker en gezellig was! Nu lekker na genieten van mijn eerste dag in Uganda :)!

Hieronder een aantal foto's (mobielkwaliteit) van vandaag. Enjoy!

Eerste kennismaking met Uganda Eerste kennismaking met Uganda Eerste kennismaking met Uganda Eerste kennismaking met Uganda Eerste kennismaking met Uganda Eerste kennismaking met Uganda Eerste kennismaking met Uganda

Reacties

blog comments powered by Disqus